5 tips for å forbedre
rundetiden på gokartbanen

“Success is not just about crossing the finish line first, but about the journey of becoming a better racer”

– Michael Schumacher

I hodet til en racer, teller hvert sekund og hver eneste sving. De avgjørelsene som tas i løpet av millisekunder, kan bety sekunder i forskjell på banen.

Er det tidlig eller for seint jeg bremser inn i femte sving? Er det forskjell mellom min gokart og bestekompisen min sin? Ja, her kan det være mange diskusjoner og faktorer som spiller inn, og vi elsker å høre kundene våre snakke om dette.

Likevel er det viktig å huske på å ikke bare fokusere på hva tiden på tavla sier, men at du selv ser fremgang hos deg selv og at du lærer av tidligere feil. Suksess handler ikke bare om å være den første over mållinjen. Det er reisen mot å bli en bedre racer, utfordringene vi overvinner, og de ferdighetene vi utvikler underveis som virkelig definerer vår prestasjon.

Hos X3M Gokart ønsker vi å inspirere fremtidens racere til i å bli ekte vinnere. Derfor arrangerer vi kjøreskoler og andre eventer. For å samle disse som ønsker mer enn bare å ha en god tid på tavla, men som ønsker å utvikle seg til morgendagens racere.

Grunnlegende racingteknikker

Før vi går inn de mer avanserte teknikkene, la oss se raskt på noen grunnleggende ting som enhver racer bør ta med seg:

  • Riktig sittestilling: En komfortabel, men fast sittestilling sikrer at du har full kontroll over gokarten. I våre gokarter kan du endre på setestilling, pedal posisjon og høyde på rattet. Spør en av våre ansatte om du trenger hjelp med dette.
  • Bremsing: Lær deg når og hvordan du skal bremse effektivt, spesielt før svingene for å unngå å miste kontroll.
  • Styring: En god sjåfør styrer gokarten på en effektiv måte for å opprettholde mest mulig fart og redusere tidstap i svingene.

5 tips og racingteknikker

Vi har samlet 5 racingteknikker som vi tror er avgjørende å mestre på gokartbanen. Hver teknikk kan skrives mye om, men vi skal bare nevne kort om disse i denne artikkelen.

  1. Finne den ideelle racinglinjen: Å finne den ideele racinglinjen er nøkkelen til å redusere rundetidene dine. Denne linjen er den raskeste veien gjennom en sving og varierer fra bane til bane. Hos X3M Gokart har vi forslag til optimalkurver, men sannheten er at den ideele racinglinjen endrer seg litt etterhvert som våre ansatte tester banen til det ytterste. Så om du trenger tips til hvor denne linjen går, så er det bare å høre med en våre dyktige ansatte på senteret.
  2. Late Apex: Dette er et uttrykk som brukes om det punktet i svingen som du ønsker å treffe. Dette er et punkt som fører deg nærmest innsiden av svingen og som gjør at du kan akselerere tidligere ut av svingen og vinne verdifull tid.
  3. Trailing Brake: Denne teknikken innebærer at du gradvis slipper opp bremsene mens du går inn i en sving. Denne blandingen av bremsing og svinging er en vanskelig teknikk å få til hver gang, men øving gjør selfølgelig mester.
  4. Throttle Control: God kontroll på gasspedalen er avgjørende og spesielt med elektriske gokarter som reagerer umiddelbart på kontakt. Denne teknikken krever god balanse mellom å gi gass og å bremse for optimal hastighet.
  5. Plassering av øye/syn: Det har faktisk mye å si hvor du fokuserer med øynene på vei inn i en sving. Øynene dine bør alltid være rettet mot der du vil at gokarten skal gå. Dette hjelper ikke bare med å planlegge din neste bevegelse, men den hjelper også med å forbedre reaksjon og bevissthet på banen. Dette er noe som de beste førerne i verden øver mye på.

Forbedring av dine rundetider krever praksis og tålmodighet.

Vi håper noen av disse tipsene vil hjelpe og at du ved å anvende disse teknikkene, kan forbedre ytelse og nyte enda mer spenning bak rattet. Ønsker du å sette tipsene på prøve? Da håper vi å se deg hos oss på X3M Gokart på Sørlandssenteret!

Book din neste session hos oss i dag!